Fundraisers.be

Nederland: nieuw landelijke platform voor nalaten aan een cultureel goed doel

CAMP NL Nalaten aan cultuur06/01/2021 - Negen prominente culturele instellingen slaan nu de handen ineen om gezamenlijk een breed publiek te bereiken en de aandacht voor nalaten aan een cultureel goed doel te vergroten. 
Zij lanceren daartoe het initiatief ‘Nalaten aan Cultuur’. 
Op de nieuwe website www.nalaten-aan-cultuur.nl  presenteren de culturele instellingen zich met informatie, met mogelijkheden voor advies en om in gesprek te gaan over nalaten.
Het is het eerste landelijke multidisciplinaire platform voor nalaten aan cultuur in Nederland. 

Uit het onderzoek Geven in Nederland dat tweejaarlijks aan de VU in Amsterdam wordt uitgevoerd, blijkt dat slechts 10% van de mensen die een goed doel in hun testament opnemen aan cultuur nalaten. 

CAMP NL Nalaten aan cultuur 3

Governance
Voor dit initiatief evenals voor de nationale campagne Toegift.nl (vergelijkbaar met Testament.be) zijn in Nederland de deelnemende organisaties telkens in de beslissingsorganen vertegenwoordigd. 

Promotie van vrijgevigheid in België: gebrek aan initiatieven vanwege de sector koepels
Synergy EU Donner pour le patrimoineIn ons land komen initiatieven met betrekking tot de promotie van legaten voor het goede doel hoofdzakelijk uit drie hoeken: campagnes van individuele organisaties, thematische dossiers op initiatief van diverse media, acties van de agentschap Testament.be.

Enkele bescheiden initiatieven m.b.t. de promotie van legaten ten voordele van de culturele sector werden in het verleden door de Koning Boudewijn Stichting en door FARO ondernomen.
Sector koepels, lokale koepels en brancheverenigingen blijken tot nu toe weinig gesensibiliseerd over de nut van legacy marketing ten voordele van hun leden.

Bron: Nalaten aan cultuur

______________________________
Suite: sommaires des articles
- Legs/Legaten: Actu (Belgique/België)
- Legs/Legaten: Actu (International/Internationaal)
-
 Centre de Ressources 'Legs' (menu principal)