Geven in Nederland verzekerd van financiering

Centrum voor Filantropische Studies logo23/08/2019 - Op 19 augustus kondigde Vakblad Fondsenwerving dat Geven in Nederland data zal blijven verzamelen om het geefgedrag van de Nederlander in kaart te brengen. Dit was lange tijd onzeker nadat het ministerie van Veiligheid en Justitie haar financiële steun met de helft verminderde.
Bron: Vakblad Fondsenwerving 

Het Centrum voor Filantropische Studies is het expertisecentrum op het gebied van onderzoek naar filantropie in Nederland.
Naast het onderzoek Geven in Nederland organiseert het Centrum diverse seminaries.

Het effect van informatie op geefgedrag en geluk

Zo publiceerde het Centrum onlangs een samenvatting van hun laatste Science With Society Seminar, dit keer over het effect van informatie op het geefgedrag en geluk. 
Wat gebeurt er als we potentiele donateurs informeren over het donatie bedrag van anderen? Kan een subtiele suggestie, een nudge, over het donatie gedrag van andere donateurs ons geluksgevoel beïnvloeden?
Er werd bijvoorbeeld onderzocht hoe het benoemen van het donatie bedrag van andere donateurs niet alleen het donatie bedrag maar ook het besluit om te doneren en het gevoel wat donateurs daarbij krijgen beïnvloedt.
Een samenvatting van dit onderzoek is via deze link beschikbaar.

Blogs1b Actu

-Blogs2b Fundraising Belgium-
Blogs2b Fundraising worldwide
Blogs3b Covid 19
Blogs5b Legacy B-
Blogs6b Legacy W-
Blogs7b Next workshops

-

Prochainesformations2
Auditexpress2
Newsletter2