'Noem ons gerust geduldig kapitaal'

De Tijd logoOnder deze titel werd onlangs een reportage van De Tijd (7/6/2019) aan de financiële strategie van Urbain Vandeurzen toegewijd, die na het verkoop van zijn technologiebedrijf LMS naar boven in de ranglijsten van de rijkste Belgen werd gekatapulteerd.

De heer Vandeurzen investeert voortaan via zijn family office VMF Invest in diverse potentiële groeibedrijven, evenals in mecenaat ten voordele van wetenschappelijk onderzoek naar neurodegeneratieve ziektes als alzheimer en parkinson.

Uittreksel
‘In Vlaanderen hebben we een soort community gevormd van ondernemersfamilies die de kwestie op de kaart hebben gezet, en die tonen hoe je als ondernemer iets aan de maatschappij terug kan geven. Iets teruggeven geeft een heel warm gevoel.
We proberen ook groot internationaal geld aan te trekken. De Bill en Melinda Gates Foundation heeft alzheimer als een groot maatschappelijk probleem gekenmerkt en gezegd dat ze daar extra geld voor vrijmaakt. 
Ik vind het bijzonder belangrijk dat ondernemersfamilies aan boord zijn. Mecenaat is iets dat je op regelmatige basis doet, het moet deel uitmaken van de cultuur.’

Bron 
De Tijd - 7/6/2019 (bijlage): 'Noem ons gerust geduldig kapitaal'

Prochainesformations2
Auditexpress2
Newsletter2